Serverar: 2-3 portioner
Tid: 30 minuter
Den här pastarätten blev jag bjuden på för många år sedan hos moster i Järvsö. Denna rätt står serverad OFTA vid vårt middagsbord sedan dess just för att den är god, enkel och lättlagad!
Koka önskad mängd pasta enligt förpackningens anvisning. Hacka löken, klipp/skär baconet i lagom stora bitar. Börja med att steka baconet tills det fått fin färg. Tag upp baconet från pannan och låt rinna av på hushållspapper. Stek under tiden lök och champinjoner. Blanda i bacon, crème fraiche, chilisås och thai sweet chilisås. Strö över önskad mängd svartpeppar och basilika. Låt koka upp. Smaka av.
Familjen har fått en ny favorit! Lätt att laga och passade alla i smaken. Jag blandade såsen med pastan före servering. Väldigt krämigt och gott!
God snabbmat :-) Jag hade ingen thai sweet chilisås men det smakade bra ändå.
Denna rätt fick bli middag idag. Kanon-gott! Gjorde dock smärre ändringar; Tre tjocka korvar med vitlökssmak skivades i centimetertjocka bitar och stektes för att läggas i tillsammans med baconet. Tog dessutom färska champinjoner och en burk kantareller. Ni som kommer att pröva receptet ovan kommer inte att bli missnöjda! Tack för ett suveränt gott recept!
Enkelt och smaskigt. En rätt som tål att göras många gånger.
Tack för ett bra recept. Jag drog ner ganska mycket på chilisåsen och ändå kan jag dra ner ännu mer på den till nästa gång för att passa mina smaklökar. Jag tillsatte även lite mjölk då jag gärna vill ha lite rinnigare sås för att det ska passa bättre till matdosan dagen efter.