Pasta med fläsk och chili i tomatsås

Serverar: 4 portioner

Underbart gott.

Ingredienser

  • 200 g bogfläsk rimmat
  • 1 knippa persilja
  • 1 burk krossade tomater
  • 1½ tsk sambal oelek
  • Parmesanost riven
  • 1 msk olivolja
  • 350 g pasta gärna penne
  • Instruktioner

    1. Skär bort fettet på fläsket och skär sedan köttet i tärningar. Hacka persiljan fint.
    2. Hetta upp 1 msk olivolja i en stekpanna. Lägg i fläsket och fräs det gyllenbrunt i ca 2-3 minuter. Tillsätt tomaterna och 1 dl vatten. Låt småputtra ca 5 minuter medan du kokar pastan. Tillsätt resten av persiljan och ca 1 tsk sambal oelek. Tag lite i taget så att du får lagom starksås. Smaka också av med lite salt och peppar.
    3. Häll ner avrunnen pasta i såsen och blanda om innan servering. Strö över nyriven parmesanost.

    Liknande recept

    Kommentarer (1)

    cittaprazama 24 juni 2009

    Tillsätt resten av persiljan? Hur och vart tillsätter man det som tydligen ska tillsättas innan? aaroon

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben