Tomatsås till pasta

Serverar: 4 portioner

Vegetarisk snabbmat-sås till pastan...

Ingredienser

  • 1 vitköksklyfta, hackad
  • 3 rödlökar, hackade, 125 g
  • 25 g smör
  • 1 dl grönsaksbuljong
  • 1 burk, 400 g skalade tomater
  • 1 tsk torkad basilika
  • 100 g Kesella, 1% t.ex
  • 1 msk vetemjöl
  • 4 msk hackad persilja
  • ½ tsk flingsalt
  • Peppar, nymalen
  • 400 g okokt pasta
  • Instruktioner

    1. Fräs vitlök och lök i smör i en gjutjärnsgryta. Tillsätt buljong, tomater och basilika och låt såsen koka upp. Blanda Kesella och mjöl och häll blandningen i såsen. Låt såsen koka upp ordentligt. Tillsätt persilja och smaka av med salt och peppar.
    2. Servera tomatsåsen med nykokt pasta eller ris av något slag.
    3. Tips: Servera gärna riven ost till såsen.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Relaterade Artiklar

    Basilika - oumbärlig örtkrydda
    Jag har nästan alltid en kruka basilika stående i mitt köksfönster....

    Vardagsmat
    Då är vi tillbaks i vardagen igen. För många innebär det stress och...

    Gott av auberginer
    Visst är det gott med olika röror att doppa tilltugg i medan man vä...

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben