Pasta med fläskfile, bacon och mozzarella

Serverar: 6-8 portioner

Tid: 30 minuter

Snabbt och fantastiskt gott. Jag har nu lagt till lite kryddor för de som vill ha det lite starkare.

Ingredienser

  • Tagliatelle, mängd efter antal personer
  • 600-700 g fläskfilé
  • 1 pkt bacon
  • 2 dl créme fraiche
  • 1 msk kalvfond
  • 1 msk tomatpuré
  • Cocktailtomater
  • Mozzarella, skuren i små bitar
  • Färsk basilika, grovt hackad
  • Ev 1 tsk Sambal oelek
  • Ev 1 vitlöksklyfta
  • Instruktioner

    1. Putsa och skär fläskfilen i centimeterstora bitar. Stek bacon och fläskfile tillsammans. Tillsätt créme fraiche, tomatpuré och kalvfond, låt det koka ihop. Om man vill ha en lite starkare smak tillsätt också pressad vitlök och sambal oelek.
    2. Koka pastan enligt anvisning på förpackningen.
    3. Tillsätt tomaterna till fläskfilésåsen de sista minuterna. Häll såsen och mozarrellan över pastan, rör om. Strö över basilikan och servera.

    Liknande recept

    Kommentarer (2)

    stunberg 14 december 2010

    Helt ok men jag saknade lite smaker. Skulle haft i vitlök, mer kryddor osv.

    Caress 29 april 2011

    Mycket gott och valdigt lattlagat! Lyxigt men enkelt.

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben