Pasta med grekisk fläskfilé

Serverar: 4 portioner

Tid: 30 minuter

592 kalorier per portion 23 g fett, 43 g protein, 50 g kolhydrater

Ingredienser

  • 240 g tagliatelle
  • 250 g körsbärstomater
  • 200 g fetaost i block 10 %
  • 500 g fläskfilé
  • 1 msk olja
  • 1 tsk oregano
  • 1 tsk salt
  • 2 krm svartpeppar
  • 80 g babyspenat
  • Paprikasås
  • 3 röda paprikor
  • 1 vitlöksklyfta
  • 1 röd chilifrukt
  • 2 msk olivolja
  • 2 krm salt
  • Instruktioner

    1. Paprikasås: Skölj, dela och kärna ur paprikorna, skär dem i grova bitar. Skala och finhacka vitlöken. Skölj, kärna ur och strimla chilifrukten. Fräs paprika, vitlök och chilifrukt i oljan ca 10 minuter. Mixa med en stavmixer till en slät sås. Salta.
    2. Koka pastan enligt anvisningen på förpackningen.
    3. Skölj och halvera kärsbärstomaterna. Tärna fetaosten.
    4. Putsa och skär fläskfilén i grova strimlor, sek den i oljan i en het panna till fin färg. Krydda med oregano, salt och peppar.
    5. Blanda fläskfilén med pasta, tomater och spenat. Strö över osttärningarna och ringla över paprikasåsen.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben