Pasta med halstrad lax & ugnsbakade grönsaker

Serverar: 4 portioner

Gott och enkelt.

Ingredienser

  • 4 portioner pasta, t ex penne
  • 4 morötter
  • 2 msk olja
  • ½ tsk salt
  • 2 paprikor, gärna olika färger
  • 1 rödlök
  • 500 g laxfilé, skinnfri
  • 150 g färska champinjoner
  • 1 msk smör
  • 1 tsk salt
  • 2 krm grovmalen svartpeppar
  • 50 g smulad ädelost
  • parmesanost
  • Tomatsås
  • 2 dl passerade tomater
  • 2 msk kalvfond
  • 1 dl créme fraiche
  • 2 krm salt
  • Instruktioner

    1. Ugn 200 grader. Koka pastan enl anvisning på förpackning. Skala morötterna och skär dem i stavar. Lägg dem på en ugnsplåt, pensla med olja och salta. Stek mitt i ugnen 5 minuter. Ansa och skär paprikorna i bitar. Skala och skär löken i tunna klyftor. Lägg paprika och lök på plåten Pensla med olja och stek ytterligare 15 minuter.
    2. Sås: Blanda tomater, fond och créme fraiche. Låt koka upp och smaka av med salt.
    3. Skär laxen i mindre bitar. Ansa och dela svampen om den är stor. Hetta upp smöret i en stekpanna och stek lax och svamp ca 5 minuter. Salta och peppra.
    4. Vänd samman pasta, grönsaker, lax och svamp. Strö över ostsorterna och servera med tomatsåsen.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben