Pasta primavera med varmrökt fisk, dijonsås och grönt

Serverar: 4 portioner

Den här rätten är också god att servera kall som sallad.

Ingredienser

  • 350 g varmrökt lax eller sik
  • ½ påse färsk babyspenat (á80 g) eller grovstrimlad spenat
  • 5-6 salladslökar
  • 1 kruka körvel
  • 1 liten knippa dill
  • 400 g pasta t ex linguini eller tagliatelle
  • Sås
  • 1 msk dijonsenap
  • 1 msk socker eller honung
  • Färskpressad saft av 1 citron (3/4 dl)
  • Färskpressad saft av 1 apelsin (ca 1 dl)
  • 4 msk olivolja
  • 1 tsk salt
  • 2 krm peppar
  • Garnering
  • 2 msk kapris
  • Instruktioner

    1. Börja med såsen. Blanda senap, socker, citron- och apelsinsaft. Tillsätt olja i en fin stråle under vispning. Smaka av med salt och peppar.
    2. Rensa laxen och dela den i bitar. Blanda laxen först med hälften av såsen, sedan med spenat, strimlad salladslök, hackad körvel och dill.
    3. Koka pastan enligt anvisning på förpackningen. Låt den rinna av i ett durkslag. Blanda den med resten av såsen.
    4. Toppa med lax och grönsakerna.
    5. Garnera med kapris och mal över lite peppar

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben