Pastafjärilar med pancetta, pinjenötter och savoykål

Serverar: 4 portioner

God

Ingredienser

  • 500 g pastafjärilar (farfalle)
  • 10 skivor pancetta eller bacon
  • Olivolja
  • 2 nävar pinjenötter
  • 1 klyfta vitlök, finhackad
  • 1/4 savoykålhuvud
  • Smör
  • 1 mozzarellaost
  • Parmesanost
  • Salt
  • Instruktioner

    Koka upp pastavattnet. Salta i det. Tärnapancetta/bacon och bryn det lätt i olivolja. Lägg ipinjenötterna, rör så att de rostas jämnt. Tillsättvitlöksklyftan och dra ner värmen. Koka pastan. Skärbort stocken ur savoykålsklyftan. Skiva kålbladen fint. Fräs dem en stund ihop med pancettan, pinjenötterna och vitlöken. Lägg i en rejäl klick smör, sätt lock på kastrullen och ångkoka. Skär mozzarellan icentimeterstora tärningar, riv parmesanosten. När pastan är färdigkokt, häll av den i en sil, men spara lite av vattnet. Blanda ner mozzarellan och parmesanosten i pancettan och kålen. Blanda sen i pastan ihop med ett par msk av kokvattnet. Strö parmesan över och servera.

    Liknande recept

    Kommentarer (1)

    lena1j 21 september 2009

    Detta recept är så supergott ni som inte provat gör det. Det ser enkelt ut men smakar så gott. Lägg gärna lite mer bacon i så blir det ännu bättre

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben