Pastagratäng à la butterkaka
Pastagratäng med parmesan, crème fraiche, svamp, spenat, färdig tomatsås. Fördela ostkräm och svampröra på färska lasagneremsor, rulla ihop och lägg i en ugnsform. Då ser gratängen ut som en butterkaka, därav namnet.
Ingredienser
100 g riven parmesanost
2 dl crème fraiche
450 g blandad svamp
1 vitlöksklyfta
Smör
Salt
Peppar
200 g färsk lasagne
50 g färsk spenat
1 burk färdig tomatsås, ca 420 g
Instruktioner
- Blanda parmesanost med crème fraiche.
Hacka och fräs den blandade svampen samt vitlöksklyftan i smör. Salta och peppra lätt.
- Dela 1 remsa färsk lasagne i 6 delar.
Bred på hälften av ostkrämen. Fördela svampröran och den färska spenaten ovanpå. Rulla ihop.
Skär varje rulle i 4 stubbar.
- Häll 1 burk färdig tomatsås i en ugnsform. Placera stubbarna i såsen med snittytan upp. Klicka på resterande ostkräm.
Tillaga 25 min i 175º ugnsvärme.
- Servera med sallad.
Liknande recept
Kommentarer (0)