Pastagratäng à la butterkaka

Serverar: 2-3 portioner

Pastagratäng med parmesan, crème fraiche, svamp, spenat, färdig tomatsås. Fördela ostkräm och svampröra på färska lasagneremsor, rulla ihop och lägg i en ugnsform. Då ser gratängen ut som en butterkaka, därav namnet.

Ingredienser

  • 100 g riven parmesanost
  • 2 dl crème fraiche
  • 450 g blandad svamp
  • 1 vitlöksklyfta
  • Smör
  • Salt
  • Peppar
  • 200 g färsk lasagne
  • 50 g färsk spenat
  • 1 burk färdig tomatsås, ca 420 g
  • Instruktioner

    1. Blanda parmesanost med crème fraiche. Hacka och fräs den blandade svampen samt vitlöksklyftan i smör. Salta och peppra lätt.
    2. Dela 1 remsa färsk lasagne i 6 delar. Bred på hälften av ostkrämen. Fördela svampröran och den färska spenaten ovanpå. Rulla ihop. Skär varje rulle i 4 stubbar.
    3. Häll 1 burk färdig tomatsås i en ugnsform. Placera stubbarna i såsen med snittytan upp. Klicka på resterande ostkräm. Tillaga 25 min i 175º ugnsvärme.
    4. Servera med sallad.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben