Pastagratäng med kyckling, mozzarella och parmesan

Serverar: 4 portioner

Denna saftiga pastagratäng kommer att bli hela familjens favorit. Den är lätt att laga till vardagsmåltiderna.

Ingredienser

  • 200 g pasta, t ex rigatoni
  • 1 gul lök
  • 2 vitlöksklyftor
  • ½ grillad kyckling
  • 1 msk olivolja
  • 3 msk basilikablad, strimlade
  • 400 g krossade tomater på burk
  • 2½ dl fryst spenat, hackad, tinad
  • Flingsalt
  • Nymald svartpeppar
  • 3 dl mozzarellaost, riven
  • 1 dl parmesanost, fint riven
  • Instruktioner

    1. Sätt ugnen på 200 grader. Koka pastan lätt i saltat vatten åtta-tio minuter tills den känns mjuk. Låt rinna av väl och ställ åt sidan.
    2. Finhacka löken och vitlöken. Ta av skinnet från kycklingen och släng det. Strimla kycklingköttet.
    3. Hetta upp oljan i en stor stekpanna eller gryta. Fräs lök, vitlök och basilika, två-tre minuter. Tillsätt krossade tomater, tomatpuré, kyckling och spenat och blanda väl. Smaka av med salt och peppar.
    4. Blanda ner pastan i kyckling- och tomatsåsen. Häll upp blandningen i en ugnsfast form. Strö över mozzarellaost och parmesan och gratinera i ugnen 20 minuter. Servera med en grönsallad.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben