Pastagratäng med zucchini och mozzarella

Serverar: 2 portioner

Tid: 45 minuter

Receptet är av Hugh Fearnley-Whittingstall från "Det goda livet". Det är alltså inget jag kan ta åt mej äran av. Jag lagade rätten till lunch i dag och kände att jag måste dela med mej till klubben. Den är helt enkelt fantastisk god.

Ingredienser

  • 1 medelstor zucchini
  • 1 mozzarella
  • 2 vitlöksklyftor
  • 125 g pasta penne
  • ½ dl vispgrädde
  • Salt
  • Svartpeppar
  • Riven ost
  • Instruktioner

    Skiva zucchini och vitlök tunt. Värm saltad zucchini i en panna med successiv ökad värme. Den får inte brännas. Tillsätt tunt skivad vitlök när zucchinin börjar vätska sej. Låt koka tills all vätska kokat bort. Under tiden kokas pastan. Blanda i en bunke pasta, zucchiniröran, riven mozzarella och grädde. Krydda med svartpeppar och ev mer salt. Häll blandningen i en smord form och riven ost över. 15 min i ugn i 225 grader. Servera med grönsallad.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben