Pastagratäng med kyckling och salvia

Serverar: 4 portioner

I pastagratängen har vi använt färdiggrillad kyckling

Ingredienser

  • 1 grillad kyckling
  • 1 squash (250 g)
  • 1 citron, rivet skal
  • 1 msk hackad salvia eller 1 tsk torkad
  • 1 paket färska lasagneplattor (250 g)
  • 1 burk mascarpone (250 g)
  • 2 dl riven ost
  • Tomatsås
  • 2 gula lökar
  • 2 vitlöksklyftor
  • 2 msk olivolja
  • 2 burkar krossade tomater (á 400 g)
  • 2 msk tomatpuré
  • 2 tsk strösocker
  • 1 tsk salt
  • 1 krm nymald svartpeppar
  • Tillbehör
  • Rucolasallad
  • Instruktioner

    1. Tomatsås: Skala och finhacka lök och vitlök. Fräs de båda löksorterna i oljan i en kastrull. Tillsätt tomatkross, tomatpuré, socker, salt och peppar. Låt puttra utan lock ca 15 min
    2. Sätt ugnen på 225 grader. Ta bort skinn och ben från kycklingen och skär köttet i små tärningar. Skär squashen i tunna skivor på längden med en potatisskalare.
    3. Bred hälften av mascarponen på lasagneplattorna. Fördela kyckling, squash, citronskal och salvia. rulla ihop och skär varje rulle i tre bitar. Blanda ner resten av mascaponen i tomatsåsen. Häll lite av tomatsåsen i botten på en ugnssäker form. Ställ i rullarna med snittytan uppåt. Häll resten av tomatsåsen över rullarna. Strö på osten.
    4. Gratinera mitt i ugnen ca 20 min. Servera med rucolasallad.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben