Pastagratäng med spenat

Serverar: 4-6 portioner

Tid: 1 timme

Enkel vardagsrätt som är perfekt när du ska göra lite extra till lunchlådor.

Ingredienser

  • 6 port pasta (enligt paketets anvisningar)
  • 500 g köttfärs
  • 200 g frusen spenat
  • 1 gul lök
  • 2 vitlöksklyftor
  • 1 röd paprika
  • 1 gul paprika
  • 1 burk creme fraiche
  • 4 dl matlagningsgrädde
  • 5 dl mjölk
  • 1 msk smör
  • 3 msk vetemjöl
  • salt
  • peppar
  • italiensk salladskrydda
  • 3 dl riven ost
  • Instruktioner

    1. Koka pastan enligt anvisningarna på paketet. Lägg den kokta pastan i en gratängform. 2. Sätt ugnen på 200 grader. 3. Tina spenaten. Hacka löken, vitlöken och paprikan. Fräs löken och paprikan. 4. Häll de frästa grönsakerna i en större katrull tillsammans med vitlöken och spenaten. 5. Fräs köttfärsen. Smaka av med salt och peppar. 6. Häll köttfärsen i kastrullen med grönsaker. Rör om. 7. Häll i cremefraichen och matlagningsgrädden. Krydda med mer salt och peppar, samt den italienska salladskryddan. 8. Smält smöret i kastrull. Häll i mjölet och rör om. Häll i mjölken, och låt det koka upp under omrörning. Smaka av med salt och peppar. Häll i lite av den rivna osten, ca 1,5 dl. 9. Häll köttfärsblandningen över pastan. 10. Häll ostsåsen över köttfärsblandningen. 11. Lägg resten av den rivna osten uppepå alltsammans. 12. Gratinera i ugnen ca 10 min, eller tills osten smält och fått lite färg. 13. Ät tillsammans med gurka och sallad. Smaklig måltid!

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben