Serverar: 4-6 portioner
Tid: 1 timme
Enkel vardagsrätt som är perfekt när du ska göra lite extra till lunchlådor.
1. Koka pastan enligt anvisningarna på paketet. Lägg den kokta pastan i en gratängform. 2. Sätt ugnen på 200 grader. 3. Tina spenaten. Hacka löken, vitlöken och paprikan. Fräs löken och paprikan. 4. Häll de frästa grönsakerna i en större katrull tillsammans med vitlöken och spenaten. 5. Fräs köttfärsen. Smaka av med salt och peppar. 6. Häll köttfärsen i kastrullen med grönsaker. Rör om. 7. Häll i cremefraichen och matlagningsgrädden. Krydda med mer salt och peppar, samt den italienska salladskryddan. 8. Smält smöret i kastrull. Häll i mjölet och rör om. Häll i mjölken, och låt det koka upp under omrörning. Smaka av med salt och peppar. Häll i lite av den rivna osten, ca 1,5 dl. 9. Häll köttfärsblandningen över pastan. 10. Häll ostsåsen över köttfärsblandningen. 11. Lägg resten av den rivna osten uppepå alltsammans. 12. Gratinera i ugnen ca 10 min, eller tills osten smält och fått lite färg. 13. Ät tillsammans med gurka och sallad. Smaklig måltid!