Pastagratäng med zucchini

Serverar: 4 portioner

Detta är en knaprig men ändå saftig gratäng som passar utmärkt till vardagslunchen. Den är dessutom mycket prisvärd.

Ingredienser

  • 200 g pasta eller makaroner
  • 2 zucchini
  • 1 knippa vårlök eller 1 purjolök
  • 2 bifftomater
  • 100 g kokt medwurst
  • 4 kvistar timjan
  • 1 knippa persilja
  • 1 msk olja
  • Salt
  • Peppar
  • 2 ägg
  • 2 dl crème fraiche
  • 1 tsk paprikapulver
  • 1 dl riven stark ost
  • 1 nypa riven muskot
  • Smör eller margarin till formen
  • Instruktioner

    1. Lägg pastan i kokande saltat vatten och tillaga den enligt paketets anvisningar. Spola av pastan i kallt vatten och låt den rinna av ordentligt.
    2. Skölj och ansa zucchini och vårlök (eller purjolök). Dela zucchinin på längden och skär dem i ½ cm tjocka skivor. Skär vårlökarna i tunna ringar. Skålla, skala och tärna tomaterna grovt. Skär medwursten i 2 cm tjocka strimlor. Hacka timjan och persilja.
    3. Sätt ugnen på 200 grader. Hetta upp oljan i en stekpanna och fräs zucchini och vårlök. Krydda med timjan, salt och peppar. Täck med lock och låt fräsa 10 minuter.
    4. Blanda ägg, crème fraiche, paprikapulver, ost och persilja i en skål. Blanda ner pastan och grönsaksblandningen. Blanda väl och smaka av med salt, peppar och muskot.
    5. Smörj en stor gratängform med matfett. Lägg i grönsaks- och pastablandningen. Ställ in formen i ugnen och gratinera i ca 20 minuter.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben