Pastarosor med kallrökt lax och spenat

Serverar: 4 portioner

Vacker och lättlagad pastarätt med krämig vitvinssås.

Ingredienser

  • 1 gul lök
  • 3 vitlöksklyftor
  • 300 g färsk spenat
  • 1 msk olivolja
  • 200 g kallrökt lax i skivor
  • 250 g färska lasagneplattor
  • Vitvinssås
  • 1 tsk olivolja
  • 1 gul lök
  • 2 dl vitt vin
  • 4 dl vatten
  • 4 dl vispgrädde
  • 2 fiskbuljongtärningar
  • Servering
  • Sallad
  • Instruktioner

    1. Hetta upp en kastrull med olja och stek finhackad lök till vitvinssåsen så den mjuknar utan att få färg. Slå på vin, vatten, grädde och buljongtärningar. Låt småputtra ca 5 minuter.
    2. Sätt ugnen på 200 grader.
    3. Skala och strimla den gula löken. Pressa vitlöksklyftorna. Stek vitlök, lök och spenat i olivolja så de mjuknar utan att få färg. Strimla laxen och fördela spenat och lax över alla lasagneplattor.
    4. Rulla ihop pastaplattorna från kortändan och dela i 3 bitar. Ställ pastarosorna ganska tätt i en ugnsform och häll över vitvinssåsen så den nästan täcker pastan.
    5. Grädda i ugnen ca 30 minuter. Servera med en sallad.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben