Pastarullar med tonfisk och spenat

Serverar: 4 portioner

Tonfisken i fyllningen kan varieras med rökt lax eller skinka.

Ingredienser

  • 500 g djupfryst bladspenat
  • 185 g tonfisk i olja
  • 10 st svarta oliver
  • 2 vitlöksklyftor, hackade
  • 1 msk smör
  • 1 tsk salt
  • 1 krm svartpeppar
  • 1 färska lasagneplattor
  • 3 tomater
  • Sås
  • 2 msk vetemjöl
  • 5 dl mjölk
  • 3 dl lagrad ost, riven
  • 1/2 tsk salt
  • 2 krm svartpeppar, nymald
  • Tillbehör
  • Sallad
  • Instruktioner

    1. Sätt ugnen på Ugn 225°
    2. Tina spenaten och pressa ur vattnet. Låt tonfisken rinna av. Kärna ur och hacka oliverna. Fräs spenat och vitlök i smör någon minut. Rör ner tonfisk och oliver. Salta och peppra.
    3. Sås: Vispa ut mjölet i mjölken i en kastrull. Låt det koka upp under vispning koka några minuter. Rör ner 2/3 av osten och smaksätt med salt och peppar. Häll lite av såsen i botten på en ugnssäker form.
    4. Rör ner någon dl ostsås i spenatröran. Lägg sedan fyllningen på lasagneplattorna. Rulla ihop och lägg dem i formen. Häll över resten av såsen och strö över osten som är kvar. Dela tomaterna och lägg dem bredvid rullarna. Gratinera i mitten av ugnen ca 20 min.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben