Pastarullar med spenat och riccota
Mycket, mycket gott och enkelt att göra. Har lagat den med olika variationer av fyllning, med tycker bäst om just denna spenat och riccota.
Smaka och njut!
Ingredienser
10 lasagneplattor
500 g färsk spenat
1 gul lök
1 msk smör
Salt
Peppar
1 krm riven muskot
250 g ricottaost
Bechamelsås
½ msk smör
1 msk vetemjöl
2 dl mjölk
tomatsås
1 msk olivolja
2 vitlöksklyftor
1/2 tsk socker
Salt
Peppar
500 g passerade tomater
Instruktioner
- Sätt ugnen på 225°C.
- Förkoka lasagneplattorna så att de kan formas. Förväll spenaten, alltså koka upp vatten och sänk ner spenaten en kort stund så att den blir mjuk. Krama sedan ur vätskan. Grovhacka spenaten.
- Skala och hacka löken. Fräs den i smöret. Tillsätt spenaten, salt, peppar och lite riven muskot. Rör ner ricottan (eller philadelphiaost, ev light).
- Bechamelsås:
Smält smöret i en kastrull, rör ut mjölet och späd med mjölken lite i taget. Låt sjuda sakta i 3–5 minuter, passa så den inte bränns vid. Smaka av.
- Tomatsås:
Hetta upp olivolja i en panna, pressa i vitlök och tillsätt passerade tomater,socker, salt och peppar. Låt koka ihop i några minuter. (Du kan använda färska tomater också.Skala och finhacka dem, och låt puttra ca 10 min).
- Stryk ut lite bechamel på varje platta, sedan lite tomatsås och till sist spenat/riccota fyllningen. Rulla ihop och lägg tätt ihop i en ugnssäker form. Häll ev över lite extra tomat-sås, strö över parmesan och gratinera i ca 10 minuter.
- Smaklig måltid!
Liknande recept
Kommentarer (1)
Mycket, mycket gott! Kommer att bli flera repriser på denna :-) /Marie