Pastasallad med chili

Serverar: 6-8 portioner

Tid: 20 minuter

God pastasallad som går både till vuxna och barn.

Ingredienser

  • 3 kycklingfiléer (går att byta mot 1 bit fläskfilé 500 g)
  • 2 dl pasta
  • 2 msk chilisås (går att byta mot 1 msk pesto)
  • 1 gurka
  • 1 grön paprika
  • 1 röd paprika
  • 1 burk majs (100 g)
  • 1 röd lök eller 1 purjolök
  • 10 körsbärstomater
  • 6-8 färsk basilikablad
  • Instruktioner

    1. Strimla köttet och stek det ordentligt.
    2. Koka pastan så den är Al dente. häll i durkslag och skölj med vatten. Ta chilin (eller peston) och rör ut det i pastan. Ställ åt sidan.
    3. Hacka alla grönsaker i små bitar. Lägg ner allt utom tomaterna i en stor salladskål och blanda försiktigt. Dekorera med tomaterna och färska basilikablad.
    4. Låt stå i kylen en stund.
    5. Jag brukar ha chilidressing till detta.

    Liknande recept

    1.5
    30 min
    4-6
    1

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben