Pastasallad med röd pesto

Serverar: 6 portioner

Den här pastasalladen kan du servera ljummen eller kall, som ensam huvudrätt eller på ett buffébord. Den är perfekt att ta med till ett knytkalas. Zita är en pastasort som ser ut som långa makaroner.

Ingredienser

  • 2 vitlöksklyftor
  • 1/2 dl solroskärnor
  • 5 mogna tomater
  • 20 soltorkade tomater i olja
  • 3 msk tomatpuré
  • 1 dl finriven lagrad Grevé
  • 1 dl kallpressad rapsolja eller oljan från de soltorkade tomaterna
  • 500 g zita eller annat slags pasta
  • 4 salladslökar eller en späd purjolök
  • 200 g ruccolasallad
  • 2 dl bondbönor eller haricots verts i bitar
  • Salt
  • Svartpeppar
  • Grevé eller Prästost, vällagrad, hyvlad
  • Instruktioner

    1. Skala och finhacka vitlöksklyftorna. Finhacka solroskärnorna. Skär både färska och soltorkade tomater i mindre bitar. Lägg vitlök, solroskärnor och tomater i en bunke och rör ner tomatpuré, ost och olja. Ställ åt sidan.
    2. Koka pastan enligt anvisningen på förpackningen. Kyl den i kallt vatten och lägg den därefter i en sil för att rinna av. Strimla salladslöken och rucolan.
    3. Blanda pasta, salladslök, ruccola, bönor och pesto. Smaka av med salt och svartpeppar från kvarnen. Hyvla rikligt med ost över.

    Liknande recept

    1.5
    30 min
    4-6
    1

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben