Pastasås

Serverar: 4 portioner

Tid: 1 timme

Dagens rätt fick godkänt här hemma.

Ingredienser

  • 300 g nötstek
  • 50 g smör
  • 1 tsk salt
  • 300 g champinjoner
  • ½ dl vatten
  • 1 oxbuljongtärning
  • 1 msk sambal oelek
  • ½ gul lök
  • 1 dl mjölk
  • 15 svarta oliver
  • Majsenamjöl till redning
  • Instruktioner

    1. Strimla och fräs upp kött och lök med smöret. Skiva champinjonerna, lägg till i stekpannan.
    2. Smula sönder buljongtärningen, strö det i pannan häll på vattnet. Skiva oliverna och sätt i pannan, krydda med sambal oelek.
    3. Salta låt småputtra i 30 minuter. Servera med pasta eller potatis och grönsaker.

    Liknande recept

    4.4
    20 min
    4
    13
    5
    10 min
    2

    Kommentarer (0)

    Relaterade Artiklar

    Spaghetti med köttfärssås
    Vad äter vi svenskar till vår spaghetti? Köttfärssåsen är i ohotad top...

    Kuckeliku!
    När påsken närmar sig känns det att det är vår i luften. Får vi bjuda...

    Påskmaten
    Så är påsken här igen. Visserligen är den ganska sen i år, men så hinn...

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben