Pastasås med fläskfilé och lime

Serverar: 4 portioner

Grymt god gryta som passar att bjuda på eller äta en mysig hemmakväll.

Ingredienser

  • 500 g fläskfilé
  • 10 champinjoner
  • 2 röda paprikor
  • 1 gul lök
  • 2 lime
  • 3 dl matgrädde
  • 3 dl vispgrädde
  • 1 vegetarisk buljongtärning
  • Soya
  • 1 msk tomatpuré
  • Pasta
  • Instruktioner

    1. Skär fläskfilén i små bitar och bryn i några minuter.
    2. Hacka paprika, champinjoner och lök och tillsätt i grytan, bryn ytterligare några minuter (tills vattnet är borta) och lägg i buljongtärningen.
    3. Häll i grädden, tomatpurén och soya.
    4. Riv limeskalet smått och tillsätt det, pressa även i limesaften.
    5. Smaksätt med salt och peppar.
    6. Låt koka några minuter och servera sedan till pasta.

    Liknande recept

    Kommentarer (1)

    danemreus 16 januari 2013

    Det var en bra och enkel rätt som inte tog lång tid att göra. Personligen kommer jag hoppa över limen nästa gång då jag tycker den tog över lite för mycket. Nämnas bör att jag då bara använde en lime.

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben