Pastasås med wokad svamp

Serverar: 4 portioner

Kalas!

Ingredienser

  • 300-400 g färsk svamp
  • 1 gul lök
  • 1-2 msk rapsolja
  • 1 msk vitvinsvinäger
  • 2 tsk ingefära, färsk riven
  • 2 vitlöksklyftor
  • 2 ½ dl vispgrädde eller mellangrädde
  • Salt
  • Peppar
  • Hackad persilja
  • Parmesan
  • Instruktioner

    1. Borsta och skölj svampen om det behövs. Skär svampen i bitar. Hetta upp en wok eller stor panna och häll i oljan.
    2. Fräs svamp och lök några minuter under omrörning. Tillsätt vinäger, ingefära, pressad vitlök och grädde.
    3. Smaka av med salt och peppar. Koka på svag värme några min. Strö över persilja och servera med riven parmesanost.

    Liknande recept

    Kommentarer (1)

    nilha 28 september 2009

    Lätt och gott men jag tänker att man kan hoppa över vitvinsvinägern om man bara vill ha den gräddig!

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben