Pastasoppa med fetaost

Serverar: 2 portioner

Tid: 30 minuter

Enkel, men mycket god soppa.

Ingredienser

  • ½ gul lök
  • 1 vitlöksklyfta
  • 1 morot
  • ½ palsternacka
  • 1 msk olja
  • 1 burk krossade tomater, 400 g
  • 2 dl vatten
  • 1 grönsaksbuljongtärning
  • Salt
  • Peppar
  • 75 g pasta
  • 50 g fetaost
  • 2 msk strimlad basilika
  • Instruktioner

    1. Skala och hacka lök och vitlök. Skala och tärna morot och palsternacka.
    2. Fräs allt i en gryta med olja utan att det får färg. Tillsätt krossade tomater, vatten och buljongtärning och koka i 15 minuter. Smaka av med salt och peppar.
    3. Koka pastan enligt anvisningarna på förpackningen. Toppa soppan med pasta, smulad fetaost och basilika. Servera med bröd.

    Liknande recept

    4.3
    20 min
    4
    5

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben