Pastasoppa med kesofyllda dubbelmackor

Serverar: 4 portioner

Tid: 30 minuter

Tag gärna keso med lite smak!

Ingredienser

  • 4-5 morötter, ca 500 g
  • 3 hönsbuljongtärningar
  • 4 dl snabbmakaroner
  • 1 msk olja
  • 1½ liter vatten
  • ½ tsk salt
  • 1 krm peppar
  • (1-2 tsk gurkmeja)
  • (smörgåskrasse, persilja eller gräslök)
  • 250 g keso
  • 8 skivor formfranska
  • 1 msk flytande margarin
  • Instruktioner

    1. Skala och skär morötterna i strimlor. Fräs morötterna i 1 msk olja. Häll på 1 ½ liter vatten och smula i buljongtärningarna. krydda med salt och peppar och gärna gurkmeja.
    2. Låt soppan koka under lock 10 minuter. Blanda i makaroner och koka ytterligare 3 minuter. Blanda gärna ner lite finhackade örter te x smörgåskrasse, persilja eller gräslök.
    3. Fördela keson på hälften av brödskivorna. Lägg på reset av bröden och tryck ihop. Grädda eller stek dubbelmackorna i 1 msk flytande margarin i en smörgåsgrill,våffeljärn eller i stekpanna. Skär dbbelmsckorna i trekanter.
    4. Servera soppan med dubbelmackorna till. bjud på en frukt, t ex banan som dessert.

    Liknande recept

    4.3
    20 min
    4
    5

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben