Patates ve hellim mucveri - plättar med potatis och halloumi

Serverar: 10-12 portioner

Kombinationen potatis och halloumiost ger de krispiga turkiska plättarna en fin sälta. Servera direkt annars blir plättarna sega.

Ingredienser

  • 2 potatisar
  • 200 g halloumiost
  • ½ dl hackad dill
  • ½ dl hackad bladpersilja
  • 1 dl vetemjöl
  • 2 ägg
  • ½ tsk salt
  • 1 krm nymald svartpeppar
  • 3 msk rapsolja
  • Instruktioner

    1. Skala potatisen. Grovriv potatis och halloumi. Blanda i örter och mjöl. Vispa äggen lätt och blanda ner potatisblandningen. Krydda med salt och peppar.
    2. Stek plättar av smeten i olja i en stekpanna, 2-3 minuter per sida. Låt rinna av på hushållspapper.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben