Paté med smak av valnöt

Serverar: 4 portioner

Tid: 1 timme

Paté är en festlig förrätt eller en lätt kvällsrätt. Servera gärna med lite rostat bröd och äppelmos.

Ingredienser

  • 400 g kycklinglever
  • 4 ägg
  • 1 vitlöksklyfta
  • 2 msk hackad persilja
  • 1 tsk salt
  • Några tag med pepparkvarnen
  • 4 dl vispgrädde
  • 2 msk portvin eller konjak
  • 1 dl valnötter
  • Instruktioner

    1. Klä en avlång bakform, ca 1 l, med bakpapper. Mal kycklinglevern fint i matberedare. Den ska bli så slät som möjligt. Tillsätt ägg, pressad vitlök och finhackad persilja. Smaksätt med salt och peppar. Häll i grädde och ev portvin genom röret medan beredaren är igång. Stäng av så fort smeten är blandad. Grovhacka valnötterna och förväll dem ca 5 min. Rör ner dem i smeten och häll upp i formen. Grädda i vattenbad ca 60 min. När patén har svalnat kan den med fördel vila i kylen över natten innan den serveras.
    2. Laga mat i vattenbad: Ställ formen med maträtten i en långpanna som placeras i nedre av ugnen ca 175-200° Häll hett vatten i pannan. Om det behövs fyll på vatten efter hand.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben