Paulúns pastawok

Serverar: 4 portioner

Enkel och god, både kall och varm.

Ingredienser

  • 300 g pasta fusilli
  • 1 rödlök
  • 1 röd paprika
  • 1 gul eller grön paprika
  • 150 g broccolibuketter
  • 2 pressade vitlöksklyftor
  • 4 msk olivolja
  • 20 sockerärtor
  • 200 g påläggskött (rökt skinka, rökt kalkonfilé)
  • Mineralsalt
  • Peppar
  • Instruktioner

    Koka pastan al dente. Låt den rinna av i ett durkslag och skölj med kallt vatten. Skala och klyfta löken, kärna ur paprikorna och strimla dem. Dela broccolin i små buketter och strimla köttet. Hetta upp olivoljan i en wokpanna (stor stekpanna/gryta). Lägg i vitlöken och löken. Fräs i några minuter, tillsätt grönsakerna och fräs vidare tills de mjuknat något men fortfarande har tuggmotstånd kvar. Lägg i det strimlade köttet och pastan. Rör om tills allt blir varmt, salta och peppra efter smak.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben