Pavlova med bärcoulis

Serverar: 4 portioner

En imponerande dessert med luftig och söt maräng och limesyrliga bär.

Ingredienser

  • Maräng
  • 6 äggvitor
  • 2 dl strösocker
  • 1 tsk vitvinsvinäger
  • ½ msk hett vatten
  • Bärcoulis
  • 250 g bär
  • 3 msk strösocker
  • 1 pressad lime
  • Gräddyoghurt
  • 4 msk matyoghurt
  • ½ dl vispad grädde
  • ½ tsk vaniljsocker
  • Instruktioner

    1. Sätt ugnen på 125 grader.
    2. Vispa äggvitor, socker, vinäger och hett vatten till hårt skum i en absolut ren bunke. När det är färdigt skall bunken gå att vända upp och ner utan att marängen rinner ur.
    3. Klicka fyra stora rundlar på en bakpappersklädd plåt och grädda mitt i ugnen i ca 30 minuter tills marängen fått ljust brun färg och är torr utanpå men mjukseg inuti. Låt svalna.
    4. Skölj och rensa bären. Skär dem i mindre bitar om de är stora. Spara några till garnering. Koka ihop bären med sockret och limesaften i ca 5 minuter. Pressa bären genom en sil ner i en ny kastrull. Låt bärsåsen koka ihop ett par minuter till en simmig sås.
    5. Vispa ihop yoghurt med grädde och vaniljsocker. Lägg en klick av gräddyoghurten på varje maräng och häll över lite bärsås.
    6. Garnera med några bär och servera genast.

    Liknande recept

    4.6
    2 h
    8-10
    7

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben