Pavlova med passionsfruktscurd

Serverar: 8 portioner

Krispigt, krämigt och syrligt. En dessert som har allt! Även god att servera med bär.

Ingredienser

  • Pavlova
  • 3 äggvitor
  • 1 tsk citronsaft
  • 3 dl socker
  • 1 tsk majsstärkelse
  • Passionsfruktscurd
  • 3 passionsfrukter
  • 50 g smör
  • 1 dl vit sirap
  • Pressad saft av 1 lime
  • ½ msk majsstärkelse
  • 1 äggula
  • 1 ägg
  • Mascarponekräm
  • 3 dl vispgrädde
  • 250 g mascarpone
  • Garnering
  • 1 mango, skuren i bitar
  • 2 passionsfrukter, urgröpta
  • Instruktioner

    1. Sätt ugnen på 120 grader.
    2. Vispa äggvita och citronsaft till ett skum. Tillsätt socker och majsstärkelse lite i taget och vispa till en fast maräng. Spritsa ut marängen på bakplåtspapper i cirklar, ca 10 cm, med en grop i mitten. Grädda 1½ timme på nedersta falsen. Ta ut och låt svalna på galler.
    3. Passionsfruktscurd: Gröp ur passionsfrukterna i en kastrull och låt sjuda 2 minuter med smöret och sirapen. Sila bort kärnorna och ställ tillbaka curden på plattan. Blanda limesaft och majsstärkelse. Häll blandningen i curden. Vispa upp äggen och häll snabbt i curden. Vispa tills curden har fått en fin och krämig konsistens.
    4. Vispa grädden. Tillsätt mascarponen och vänd ihop.
    5. Klicka curd och kräm på marängen. Toppa med mango och passionsfrukt.

    Liknande recept

    4.6
    2 h
    8-10
    7

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben