Pavlovarulle med lingongrädde

Serverar: 15 portioner

Syrligt besk och härligt söt på en och samma gång. Har du inte lingon hemma, använd lingonsylt och blanda med några matskedar grädde och vispa tjockt. Rullen är glutenfri!

Ingredienser

  • Marängbotten
  • 5 äggvitor
  • 2 tsk vitvins- eller äppelcidervinäger
  • 2 dl socker
  • 2 tsk maizena majsstärkelse
  • Lingongrädde
  • 2-2½ dl lingon
  • 2-3 msk florsocker
  • 3 dl vispgrädde
  • Instruktioner

    1. Sätt ugnen på 175 grader. Klä en långpanna med bakplåtspapper, ca 30x40 cm. Om långpannan är för stor så vik och nåla kanterna på papperet.
    2. Vispa äggvitor och vinäger i en ren, torr skål till ett vitt och fast skum. Blanda socker och majsstärkelse. Vispa ner lite i taget i äggvitorna tills marängsmeten är en hård, blank smet.
    3. Bred ut smeten jämnt över bakplåtspapperet. Grädda mitt i ugnen i 12-15 minuter eller tills marängen börjar få lite färg. Stjälp upp marängen på ett lätt sockrat bakplåtspapper. Dra av papperet som den bakats på. Låt svalna och gör under tiden lingongrädden.
    4. Spara en del av lingonen till garneringen. Mosa resten med florsocker. Smaka av, det ska vara lite beskt och syrligt. Vispa grädden. Vänd ner lingonen. Stryk ett lager lingongrädde på marängbottnen och spara resten till garnering.
    5. Rulla ihop tårtan. Bred eller spritsa resten av lingongrädden på toppen och garnera med lingon på och runt tårtan.

    Liknande recept

    5
    1 h 30 min
    1

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben