Pecan och choklad-toffee

Så gott!

Ingredienser

  • 120 g pecannötter, lätt rostade, och finhackade
  • 1 msk vatten
  • 55 g smör, i tärningar
  • 1 nypa salt
  • 110 g socker
  • 2 msk farinsocker
  • 1 krm bikarbonat
  • 1/2 tsk vaniljextrakt
  • 75 g mörk choklad, finhackad
  • Instruktioner

    1. Klä en liten form med bakplåtsfolie, eller olja den. Lägg i hälften av nötterna, i ett jämnt lager.
    2. Gör kolan. Blanda båda sorternas socker, smör, salt och vatten i en tjockbottnad kastrull, och koka tills det är 150°C. Ta genast av från värmen, och rör ner vanilj och bikarbonat. Häll ovanpå nötterna, så jämnt som möjligt.
    3. Strö över chokladen, och låt stå i två minuter. Sprid sedan ut den jämnt. Avsluta med resten av nötterna, och låt sedan stå kallt tills allt har stelnat ordentligt.

    Liknande recept

    Kommentarer (1)

    chipmunk2009 7 januari 2010

    jag fatta fan ingenting av det här, rörigt

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben