Pecan spicecake

Underbart god tårta som jag gjorde nyår - 08 / 09

Ingredienser

  • Botten
  • 170g smör, rumstemperatur
  • 6 dl mjöl
  • 1 dl majsstärkelse (maizena)
  • 2 tsk bakpulver
  • 1 tsk bikarbonat
  • 2 tsk vaniljsocker (jag använde en hel vaniljstång)
  • 1 nypa salt
  • 1 tsk kanel
  • 1 tsk ingefära (pulver)
  • 1 tsk kardemumma
  • 1 tsk muskot
  • 3 1(2 dl farin
  • 3 ägg, rumstemperatur i 30 min
  • 3 1/2 dl gräddfil
  • 85 g pecannötter, rostade och hackade fint
  • Frosting
  • 3 paket Philadephia ost, rumstemperatur 200 g x 3
  • 170g smör, rumstemperatur
  • 1 tsk citron juice och skal
  • 6-7 dl florsocker
  • 140 g pecannötter, rostade och hackade grovt
  • Instruktioner

    1. Sätt ugnen på 175 grader.
    2. Smörj och bröa 2 formar (24 cm), lägg åt sidan.
    3. Sikta ihop mjöl, majsstärkelse, bakpulver, bikarbonat, vaniljsocker, alla kryddor och salt i en skål.
    4. Vispa socker och smör fluffigt (3-5 min), tillsätt sedan ett ägg i taget. Vispa på låg hastighet i halva mjölblandningen, all gräddfil och sist resten utav mjölblandningen. Rör i pecannötterna med en sked.
    5. Fördela smeten jämnt i formarna och grädda i ca 25-30 min, tills tandpetaren som du sticker i mitten kommer ut torr. Låt svalna 10 min i formen, kör en tunn kniv längst kanten på formen så att bottnen inte fastar när du tar ut dem. När bottnen har svalnat helt dela dem i hälften så att du får 4 botten.
    6. Frosting: Vispa philadelphia, smör och citronskal fluffig (1-2 min). Sikta i florsocker och rör ihop med en träslev. Ha i citron juicen och vispa till en slät frosting.
    7. Pensla en botten lätt med sockerlag eller mjölk (så bottnen blir saftiga - frivilligt). Bre över 1 dl frosting och toppa med en botten, upprepa detta till alla bottnen är över varann. Täck hela tårtan med frostingen och tryck upp pecannötterna på sidan utan tårtan. Låt stå i kylen tills servering.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben