Pekanpanerad fiskfilé

Serverar: 4 portioner

Det här är något helt annat än fiskpinnar! En gyllene knaprig pekanpanering och en kryddig sås ger helt ny och spännande smak.

Ingredienser

  • 450 g filé av spätta eller berg-, röd- eller sjötunga
  • 2 msk vetemjöl
  • 2 msk finhackade pekannötter
  • 1 tsk salt
  • 1 tsk nymalen svartpeppar
  • ½ dl mjölk
  • 4 msk flytande margarin
  • 50 g rökt skinka
  • 2/3 dl balsamvinäger
  • Instruktioner

    1. Blanda mjöl, finhackade pekannötter, salt och peppar. Blanda väl. Droppa fiskfiléerna i mjölk och panera dem i pekannötblandningen. Se till att paneringen täcker filéerna och att den fastnar.
    2. Värm upp 1 msk flytande margarin i en teflonstekpanna på medelvärme. Stek fiskfiléerna tills de är gyllene, ca 10 minuter. Vänd dem en gång. Lägg upp fisken på ett fat och täck över med folie för att hålla dem varma.
    3. Torka av stekpannan med hushållspapper och värm sedan upp resten av matfettet på medelvärme. Hacka skinkan fint och bryn den i matfettet under omrörning, ca 2 minuter. Tillsätt vinäger. Värm upp igen, rör om då och då tills såsen sjuder.
    4. Lägg upp fisken på tallrikar och skeda över skyn. Servera genast.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben