Penne all'Amatriciana

Serverar: 4 portioner

Tid: 30 minuter

Pasta med bacon, tomat och chili. Bra och snabb vardagsmat

Ingredienser

  • 1 msk olivolja
  • 1 gul lök, finhackad
  • 1-2 tsk chilipulver
  • 100 g rökt bacon, i bitar, gärna bbq-bacon
  • 1 msk tomatpuré
  • 400 g krossade tomater på burk
  • 1 tsk torkad basilika
  • Salt
  • Peppar
  • 350 g penne (pasta)
  • Instruktioner

    Hetta uppoljan i en kastrull och fräs löken i 4-5 min, tills den mjuknar. Tillsätt chilipulver och baconbitarna. Fräs i ytterligare 3-4 min. Tillsätt tomatpúre, tomater, basilika, kryddor och 1½ dl vatten. Koka upp och sjud i 5-10 min. Medan såsen sjuder, koka pastan i en stor kastrull med saltat vatten enligt instruktionerna på paketet. Låt pastan rinna av, blanda med såsen och servera omedelbart. Riv gärna över färsk parmesanost.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben