Penne all'arrabiata

Serverar: 4 portioner

Gott, enkelt och billigt.

Ingredienser

  • 1 dl olivolja
  • 3 vitlöksklyftor
  • 2 torkade chili (hela, små)
  • 400 g krossade tomater
  • Sardellsmör
  • 1 förp sardeller (10 st filéer)
  • 100 g smör (rumsvarmt)
  • 500 g penne
  • Salt
  • 3 msk persilja (hackad)
  • Instruktioner

    1. Värm upp olivoljan i en kastrull. Lägg i vitlök och chili och låt dem långsamt brynas under lock. När det är ordentligt brynt, ta upp - kasta! Tillsätt krossade tomater. Smaka av, eventuellt salta lite. Låt puttra under lock i 20 min.
    2. Finhacka sardellerna och rör ihop med smöret. Koka pastan "al dente" i lättsaltat vatten. Låt rinna av i ett durkslag. Blanda ner pastan i kastrullen med tomatsås och ställ på den avsvalnande kokplattan.
    3. Tillsätt sardellsmöret och rör om väl. Strö över persilja och servera.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben