Penne med räkor

Serverar: 6 portioner

Färska räkor i en het tomat- och örtsås kan väl ingen motstå?

Ingredienser

  • 500 g pasta , penne
  • 600 - 700 g skalade räkor
  • 1 stor gul lök
  • 6 tomater
  • 6 vitlöksklyftor
  • 2 msk olivolja
  • ½ tsk salt
  • 2 msk grovkornig dijonsenap
  • ½ tsk nymalen svartpeppar
  • 1½ dl hönsbuljong
  • 1½ dl torrt vitt vin
  • Instruktioner

    1. Skala och hacka löken grovt. Skala och hacka vitlöken fint. Hacka tomaterna grovt och blanda ner vitlöken.
    2. Hetta upp oljan på medelvärme och fräs den gula löken. Tillsätt tomaterna och vitlöken. Salta och fräs ytterligare 5 minuter. Blanda ner senap, peppar, buljong och vin. Sjud upp och låt sjuda i 10 minuter tills såsen har reducerats och tjocknat.
    3. Koka upp en stor kastrull med saltat vatten. Lägg pastan i vattnet och låt den koka enligt förpackningens anvisningar. Låt pastan rinna av väl.
    4. Tillsätt räkorna till såsen och värm upp dem i cirka 1 minut. Tillsätt pastan, blanda väl och låt allt bli genomvarmt. Lägg upp på tallrikar och strö över svartpeppar. Servera genast.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben