Penne med rucola i vitvinssås

Serverar: 4 portioner

En lätt och härligt, fräsch rätt.

Ingredienser

  • 4 salladslökar
  • 2 knippen rucolasallad
  • Salt
  • 400 g penne pasta
  • 1 msk olja
  • 1 dl vitt vin
  • 1½ dl hönsbuljong
  • 200 g körsbärstomater
  • 2 msk crème fraiche
  • Svartpeppar
  • 1 tsk färskpressad citron
  • Instruktioner

    1. Skölj, ansa och finhacka salladslöken. Lös upp rucolaknippena och skär bort grova stjälkar. Skölj rucolan och finhacka hälften av den.
    2. Koka upp rikligt med vatten och lite salt i en stor kastrull och lägg i pastan. Koka efter paketets anvisningar, ca 10 minuter, tills pastan är al dente.
    3. Hetta upp oljan i en stekpanna och lägg i salladslöken. Låt den fräsa kort tills den börjar mjukna och lägg sedan i den hackade rucolan. Fräs några sekunder.
    4. Häll i vitt vin och buljong och låt koka ihop 5 minuter. Skölj och halvera körsbärstomaterna under tiden. Blanda ner crème fraiche i såsen och smaka av med salt, peppar och färskpressad citron. Häll pastan i ett durkslag och låt den rinna av väl. Blanda såsen och pastan.
    5. Lägg upp hela rucolablad på 4 tallrikar. Lägg upp pastan med sås på tallrikarna. Garnera med tomathalvor och resten av de hela rucolabladen.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben