Penne med tomatsås, oliver och tonfisk

Serverar: 4 portioner

En rätt med mycket sälta och skön, mustig smak.

Ingredienser

  • 400 g penne pasta
  • 1 vitlöksklyfta
  • 4 sardellfiléer
  • 3 msk olivolja
  • 10 gröna oliver
  • 10 svarta oliver
  • 1½ msk kapris
  • 1 burk tonfisk i olja, ca 170 g avrunnen
  • 370 g passerade tomater
  • 1 tsk oregano
  • Salt
  • Svartpeppar
  • 1 dl färskriven pecorinoost
  • Instruktioner

    1. Skala och finhacka vitlöken. Värm olivoljan i en stor stekpanna och stek vitlöken på låg värme i ca 1 minut, utan att den tar färg. Finhacka sardellfiléerna och låt dem smälta i oljan i ett par minuter.
    2. Kärna ur och grovhacka oliverna. Rör i oliver, kapris och tonfisk. Låt blandningen puttra på låg värme några minuter. Blanda i tomater, oregano, salt och peppar och koka såsen på medelvärme i ca 10 minuter. Smaka av med salt och peppar.
    3. Koka pastan al dente i en kastrull med rikligt lättsaltat vatten, enligt anvisningar på förpackningen. Låt pastan rinna av i ett durkslag.
    4. Blanda snabbt och försiktigt ihop pastan med tomatsåsen och hälften av pecorinoosten.
    5. Servera pastan i djupa tallrikar, strö över resten av pecorinoosten.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben