Penne Napolitana

Serverar: 6 portioner

En mycket lättlagad klassisk rätt! Några få nyttiga ändringar mot originalet, men rätten smakar fortfarande lika gott.

Ingredienser

  • 375 g penne pasta
  • 6 tomater
  • ½ dl färsk basilika
  • 2 msk tomatpuré
  • 1 msk balsamicovinäger
  • 4-6 ansjovisfiléer
  • 8 schalottenlökar
  • 120 g urkärnade svarta oliver
  • 1/4 tsk nymalen svartpeppar
  • Gräslök till garnering
  • Instruktioner

    1. Koka upp en stor kastrull vatten och tillsätt lite olja så att pastan inte klibbar ihop. Lägg i pastan och koka enligt paketets anvisningar. Låt sedan pastan rinna av.
    2. Kör tomater, basilika, tomatpuré, vinäger och ansjovis i en matberedare tills det blir en grovkornig smet. Låt inte smeten bli alldeles för jämn, då blir den lätt rinnig.
    3. Lägg purén i en teflonstekpanna. Skiva shalottenlöken tunt och tillsätt den till purén med oliver och svartpeppar. Koka upp och sätt sedan ner värmen. Låt sjuda i 10 minuter.
    4. Lägg upp pastan på tallrikar och lägg såsen ovanpå. Garnera med gräslök. Servera gärna tillsammans med oliver, riven parmesanost och svartpeppar.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben