Pepparbakad lax med räkröra och pressad potatis

Serverar: 4-6 portioner

Saftig lax som serveras med en underbar räkröra och luftig potatis.

Ingredienser

  • 800 g laxfilé
  • 800 g potatis
  • 3 msk matolja
  • 1 msk rosépeppar
  • 1 msk svartpeppar
  • 1 krm vitpeppar
  • 2 dl skalade räkor
  • 2 löskokta ägg
  • 3 msk gräddfil
  • 1 rödlök
  • 2 msk citronjuice
  • 3 msk hackad dill
  • 1 huvud krispsallad
  • 1 grönt äpple
  • 1 msk äppelcidervinäger
  • 1 msk olivolja
  • Salt
  • Instruktioner

    1. Skala och koka potatisen i saltat vatten.
    2. Blanda matolja med svartpeppar, rosépeppar och vitpeppar. Fördela pepparmixen och salt över laxen. Baka i ugnen i 20 minuter på 165 grader.
    3. Hacka ägg och räkor grovt och lägg i en bunke. Blanda ner hackad rödlök, gräddfil, citronjuice, dill och smaka av med salt.
    4. Tvätta och byt ner salladen i mindre bitar. Strimla äpplet och blanda med salladen, vinäger och olivolja.
    5. Servera!

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben