Pepparbiff

Serverar: 4 portioner

Underbart gott, biffarna "smälter" i munnen

Ingredienser

  • 500 g köttfärs
  • 3/4 dl ströbröd
  • 3/4 dl mjölk
  • 1 ägg
  • 1 tsk salt
  • 1/2 tsk torkad grönpeppar
  • 8 tjocka skivor god ost
  • 4 cocktailtomater
  • Sås
  • 200 g champinjoner
  • 2,5 dl matlagningsgrädde
  • 1 dl vatten
  • 1/2 köttbuljongtärning
  • 1 tsk fransk senap
  • 2 tsk soja
  • Instruktioner

    1. Lägg ströbrödet i en skål och häll över mjölken. Låt svälla minst 10 minuter 2. Tillsätt färsen, ägg, salt och krossad grönpeppar. Arbeta samman allt till en smidig färs. Forma 8 biffar 3. Stek biffarna gyllene på båda sidorna i lite matfett. Lägg över dem i en eldfast form. 4. Ansa och skiva svampen till såsen. Stek den i lite matfett tills vätskan har kokat in. Tillsätt matlagningsgrädde, vatten och smulad buljong. Låt såsen koka samman några minuter. Smaka av med senap och soja. Häll såsen runt om biffarna. 5. Lägg en ostskiva på varje biff. Halvera tomaterna och lägg dem ovanpå. Stick en tandpetare igenom så ligger tomaterna på plats. 6. Gratinera biffarna ca 10 minuter i ugnen eller till osten smält och allt är genomvarmt. Bjud klyftpotatis till och en sallad.

    Liknande recept

    Kommentarer (1)

    pia61 14 februari 2009

    Gjorde det här igår kväll! Det var verkligen jättegott! Jag tog lite mer grönpeppar, säkert 2 tsk. Så bytade jag ut 1/2 dl av vattnet mot vitt vin, samt att jag redde av såsen med 1 msk vetemjöl, så den blev lite tjockare. Har nu flyttat receptet till "favoriter" /PIA

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben