Pepparbiff

Serverar: 4 portioner

Festmat

Ingredienser

  • 4 skivor nötfilé eller utskuren biff
  • 4 tsk grönpepparkorn
  • 1 msk smör eller margarin
  • 1 tsk salt
  • 1½ dl vispgrädde
  • 2-3 msk stark buljong
  • 3 msk konjak
  • Instruktioner

    1. Krossa grönpepparkornen i en mortel. Gnid in köttet på bägge sidor. Pepparn ska liksom pressas in i köttet. Bryn matfettet i en stekpanna. Lägg i biffarna. Bryn dem väl på ena sida, vänd och salta lätt.
    2. Bryn dem sedan på andra sidan och salta även där efter bryningen. Lägg upp biffarna på fat och håll dem varma.
    3. Häll grädden i stekpannan och låt den koka ihop till en simmig sky. Späd med lite buljong Häll upp skyn i en skål. Torka ur stekpannan.
    4. Värm upp stekpannan. Lägg tillbaka biffarna, häll över konjaken och tänd på den. Häll tillbaka gräddsåsen och låt det hela sjuda någon minut.
    5. Tips. Biffarna ska inte brännas av med konjaken förrän omedelbart före servering
    6. Serveras med råstekt potatis och sallad.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben