pepparbiff

Serverar: 4 portioner

Tid: 30 minuter

Lika gott som lättlagat, och färsbiffar fungerar lika bra som annat nötkött

Ingredienser

  • Biffar av valfritt nötkött eller färsbiffar
  • 3 dl grädde
  • 1-2 msk konjak
  • 1-2 msk hela pepparkorn (godast blir en blandning av vit-, svart- och rosépeppar)
  • 1/2 köttbuljongtärning
  • Instruktioner

    1. Grovstöt pepparkornen i mortel eller på annat sätt och vänd köttet i pepparblandningen före stekning. Salta lätt eller utelämna saltet helt och hållet (buljongen ger sälta).
    2. Stek köttet i matfett i stekpanna. När det återstår ett par minuter av stektiden, häll i grädde i stekpannan, tillsätt en eller ett par msk konjak och smulad buljongtärning. Rör om och låt puttra ett par min tills buljongen smält helt.
    3. Klyftpotatis och tomatsallad med vinägrettsås är gott till!

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben