Pepparbiff Cap Horn

Serverar: 4 portioner

Tid: 1 timme

God och enkel bjudrätt.

Ingredienser

  • 4 oxfilébiffar à 150 g
  • 1 tsk salt
  • 2 msk smör till stekning
  • 2 msk fransk, ljus senap
  • Sås
  • 1/2 msk grovkrossad svartpeppar
  • 1/2 msk lättkrossad rosépeppar
  • 1/2 msk lättkrossad grönpeppar
  • 1 dl rödvin
  • 2 msk konjak
  • 1 grönsaksbuljongtärning
  • 1 1/2 dl vatten
  • 1-1 1/2 msk kinesisk soja
  • 2 tsk arrowrot
  • 1/2 dl Madeira
  • 2 msk smör
  • Instruktioner

    1. Hetta upp en stor stekpanna. Salta biffarna och låt smöret bli nötbrunt i pannan. Stek biffarna 1-2 minuter/sida. Lägg upp biffarna på varma tallrikar. Bred ca 1/2 msk fransk senap på varje biff.
    2. Fräs peppar lätt i samma panna som du stekt biffarna. Tillsätt rödvin, konjak, buljongtärning, vatten och soja. Låt det koka upp. Rör ut arrowroten i madeiran och tillsätt det i den kokande såsen i en fin stråle under vispning. Smaka av såsen och vispa slutligen i 2 msk kallt smör.
    3. Fördela såsen över biffarna och servera med hasselbackspotatis och baconlindade haricots verts.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben