Pepparbiff med dijonsmör

Serverar: 4 portioner

Smör, dijonsenap och gräslök smälter oemotståndligt ovanpå en pepparkryddad och perfekt stekt biff.

Ingredienser

  • 2 tsk pepparblandning eller grovmald svartpeppar
  • 1 tsk flingsalt
  • 1 tsk vitlökspulver
  • 1 tsk lökpulver
  • 4 ryggbiffar à ca 125 g, 2-2 ½ cm tjocka
  • 3 msk mjukt smör
  • 1 ½ msk dijonsenap
  • 1 ½ msk gräslök, finklippt
  • Instruktioner

    1. Hetta upp en grill- eller stekpanna, ca 24 cm i diameter, på medelvärme.
    2. Blanda peppar, salt, vitlökspulver och lökpulver i en liten skål. Krydda biffarna på båda sidor med kryddblandningen. Pressa in blandningen i biffarna med fingrarna.
    3. Lägg biffarna i stekpannan och bryn dem på båda sidor. Stek fem-sex minuter på varje sida tills de är mediumstekta.
    4. Blanda smöret med dijonsenap och gräslök. Lägg 1 msk smör på varje biff och servera.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben