Pepparkakor från leksand

Serverar: 30-40 portioner

man kan äta hur många som helst

Ingredienser

  • 1 dl sirap vanlig sort ej baksirap
  • 2 dl farinsocker
  • ½ msk ingefära
  • ½ msk nejlikor
  • ½ - 3/4 msk kanel
  • rivet skal från 1 citron
  • 125 g rumsvarmt smör
  • 1 dl kaffegrädde
  • ca 7 dl vetemjöl
  • ½ tsk bikarbonat
  • Instruktioner

    rör med elvisp ihop sirap,socker,alla kryddor och citron smör och grädde tillsätt mjölet blandat med bikarbonat lite åt gången och med elvispens degkrokar vispar du tills degen känns lätt arbetad och släpper från krokar och bunke täck degen med plastfolie och låt degen vila i kyl under natten grädda kakorna i 175 grader ca 10 minuter.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben