Pepparkaks- och blåbärscheescake
Mmmm, blåbär och pepparkakor är jättegott ihop.
Ingredienser
10 digestivekex
100 g pepparkakor
75 g margarin
Fyllning
3 ägg
200 g philadelphiaost
2 dl strösocker
2 dl grädde
1 msk florsocker
1 1/2 dl blåbär
Garnering
1/2-1 dl blåbär
Instruktioner
- Smula kexen och pepparkakorna och blanda med med det smälta smöret. Lägg bakpapper i en smord avlång brödform och täck även sidorna med bakpapper. Tryck ut kexsmulorna i formen. Ställ det kallt.
- Dela äggen i vitor och gulor. Vispa samman ost och socker och tillsätt äggulorna , en i taget. Vispa mellan varje äggula.
- Vispa grädde och florsocker. Vispa äggvitorna styva.
Blanda ostsmeten med grädden och vänd ner vitorna. Vänd ner bären och rör om.
- Fördela fyllningen i formen och släta till.
- Ställ den i frysen minst 4 timmar.
Ta ut den 30 minuter innan servering.
Garnera med färska blåbär.
Liknande recept
Kommentarer (0)