Pepparkaks- och blåbärscheescake

Serverar: 10 portioner

Mmmm, blåbär och pepparkakor är jättegott ihop.

Ingredienser

  • 10 digestivekex
  • 100 g pepparkakor
  • 75 g margarin
  • Fyllning
  • 3 ägg
  • 200 g philadelphiaost
  • 2 dl strösocker
  • 2 dl grädde
  • 1 msk florsocker
  • 1 1/2 dl blåbär
  • Garnering
  • 1/2-1 dl blåbär
  • Instruktioner

    1. Smula kexen och pepparkakorna och blanda med med det smälta smöret. Lägg bakpapper i en smord avlång brödform och täck även sidorna med bakpapper. Tryck ut kexsmulorna i formen. Ställ det kallt.
    2. Dela äggen i vitor och gulor. Vispa samman ost och socker och tillsätt äggulorna , en i taget. Vispa mellan varje äggula.
    3. Vispa grädde och florsocker. Vispa äggvitorna styva. Blanda ostsmeten med grädden och vänd ner vitorna. Vänd ner bären och rör om.
    4. Fördela fyllningen i formen och släta till.
    5. Ställ den i frysen minst 4 timmar. Ta ut den 30 minuter innan servering. Garnera med färska blåbär.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben