Pepparkaks- och blåbärscheesecake

Serverar: 10 portioner

Pepparkakor tillsammans med blåbär är mycket gott.

Ingredienser

  • 10 digestivekex
  • 100 g pepparkakor
  • 75 g smält smör
  • Fyllning
  • 3 ägg
  • 200 g philadelphiaost
  • 2 dl strösocker
  • 2 dl vispgrädde
  • 1 msk florsocker
  • 1 ½ dl blåbär
  • Garnering
  • ½ -1 dl blåbär
  • Mynta
  • Instruktioner

    1. Smula kexen och kakorna och blanda med smöret. Lägg bakpapper i en smord avlång brödform och täck även sidorna med bakpapper. Tryck ut kexsmulorna i formen. Ställ kallt.
    2. Dela äggen i vitor och gulor. Vispa samman ost och socker och tillsätt äggulorna en i taget. Vispa mellan varje äggula.
    3. Vispa grädden och florsockret. Vispa vitorna styva. Blanda ostsmeten med grädden och vänd ner vitorna. Vänd ner bären och rör om. Fördela fyllningen i formen och släta till. Ställ i frysen minst 4 timmar.
    4. Ta ut ca 30 minuter före servering och garnera med färska blåbär och mynta.

    Liknande recept

    Kommentarer (1)

    Mstorgard 6 juli 2011

    God och lätt att laga!

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben