Pepparkaks tiramisu med fruktkompott.

Serverar: 4-6 portioner

Klassiskern tiramisu i Julens tappning.

Ingredienser

  • 2 ägg
  • 2 msk florsocker
  • 1 apelsin
  • 250 g mascarpone
  • ½ dl kallt espressokaffe (eller starkt bryggkaffe)
  • 2 msk socker
  • 10-15 pepparkakor
  • 2 msk kakao
  • Fruktkompott
  • 500 g frukt (t ex ½ papaya, ½ mango, ⅓ ananas, 4 physalis
  • 1 dl råsocker eller brun farin
  • 1 dl vatten
  • 1 stjälk citrongräs
  • Instruktioner

    1. Skilj gulorna från vitorna. Vispa äggulor och florsocker poröst. Vispa äggvitorna till ett hårt skum. Riv skalet av apelsinen och pressa ur juicen. Blanda skalet med mascarpone.
    2. Vispa ner mascarponekrämen i äggulevispet, vänd sedan försiktigt ner äggvitorna.Skär pepparkakorna i stavar. Blanda kaffe, ½ dl pressad apelsinjuice och socker i en skål. Doppa kakorna hastigt i kaffeblandningen.
    3. Varva pepparkakor och mascarponekrämen i en form ca 10x20 cm. Låt stå kallt minst 1 timme. Sikta över kakao med hjälp av en tesil.
    4. Skala, kärna ur och skär frukterna i bitar. Koka upp socker, vatten och citrongräs. Lägg frukten i sockerlagen. Låt svalna.
    5. Servera tiramisun med fruktkompotten.

    Liknande recept

    1 h 12 min
    1

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben