Pepparkakscheesecake med saffransfyllning

Serverar: 8-10 portioner

Härlig tårta med två fyllningar. Goda smakkombinationer i en och samma tårta!

Ingredienser

  • 150 g pepparkakor
  • 80 g smör
  • Fyllning 1
  • 3 ägg
  • 1 dl socker
  • 500 g kesella gourmet
  • Rivet skal av 1 apelsin
  • 1 kuvert saffran, ½ g
  • Fyllning 2
  • 400 g créme fraiche
  • 1½ msk vaniljsocker
  • Garnering
  • 1 skivad apelsin
  • Instruktioner

    1. Sätt ugnen på 200 grader.
    2. Smula sönder pepparkakorna. Smält smöret och blanda med smulorna. Tryck ut blandningen i en smord form med löstagbar kant ca 24 cm i diameter. Grädda ca 5 minuter.
    3. Sänk ugnsvärmen till 175 grader.
    4. Vispa ägg och socker pösigt. Blanda ner kesella, apelsinskal och saffran. Låt smeten vila en stund. Häll fyllningen i formen och grädda ca 35 minuter. Fyllningen ska stelna. Ta ut och låt kakan kallna.
    5. Rör ihop créme fraiche och vaniljsocker och bred ut över den kalla kakan. Grädda mitt i ugnen 5-7 minuter tills ytan stelnat.
    6. Låt kakan svalna och garnera med skivade apelsiner vid serveringen.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben